Nieuwsprijs 2020-2021

Heb jij afgelopen schooljaar een productie met eigen nieuws gemaakt? Informatie waarover niet eerder was gepubliceerd terwijl het toch best wat mensen aangaat? Dan komt jouw productie in aanmerking voor de Nieuwsprijs!

Wat het precies is lees je hier.

Spoiler: je kunt 1000 euro verdienen en eeuwige roem……

Inzenden kan tot 17 juli!

2 Antwoorden op “Nieuwsprijs 2020-2021

  1. Afgelopen schooljaar zijn Reno en Guus bezig geweest met het realiseren van een podcast genaamd De Gouden Jongens Podcast. Hierin gaan zij in gesprek met talentvolle (oud) voetballers. Hier komen zowel voormalige talenten als talenten die nog moeten doorbreken aan het woord.

  2. De afgelopen periode maakten Maria Weers en ik voor de Buitenlandredactie een uitgebreide crossmediale productie over de impact van corona op de Keniaanse toerismesector. We spraken meerdere betrokken partijen over hoe het toerisme voor hun veranderde en hoe hun toekomst eruitziet. Onze begeleider was vanaf het begin al heel enthousiast over het project en beoordeelde ons uiteindelijk ook met een mooie 9. De video kon volgens hem zo in het journaal en hij vond onze invalshoeken en werkwijze ook van hoog niveau. Het proces was ingewikkeld en natuurlijk zat niet alles mee in deze lastige situatie, maar we zijn heel trots dat we op afstand zo’n waardevolle productie hebben kunnen maken. Je leest niet veel over Kenia in de Nederlandse media en wij tonen hiermee aan dat ook in dit onderbelichte land nieuws te vinden is. Het stond een lange tijd op nummer 1 van meest gelezen artikelen op de Nieuwsredactiesite en we kregen veel positieve berichten terug. Dus toen we de advertentie van de Nieuwprijs voorbij zagen komen, dachten we: waarom proberen we het niet gewoon?

    https://nieuwsredactie.fhj.nl/index.php/2021/06/10/keniaanse-toerismesector-op-zijn-kop-helft-werknemers-ontslagen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.