Wat is het?

Wisseltrofee en duizend euro

Welke student heeft in het (school)jaar 2022/2023 een verhaal gemaakt met eigen nieuws? Hij/zij maakt kans op eeuwige roem en duizend euro, te besteden aan een journalistiek plan. De Nieuwsprijs, met als wisseltrofee een reuze roeptoeter, wordt in oktober 2023 uitgereikt.

Nieuwsprijs ben jij

Met nieuws bedoelt Fontys Journalistiek informatie die zonder jouw tussenkomst niet naar buiten zou zijn gekomen. Nieuws dat je met recht mag rondtoeteren. Het is tot stand gekomen door jouw alertheid, nieuwsgierigheid, doortastendheid en volharding.

Misschien stuitte je op bijzondere informatie in één van de rollen en heb je die verder uitgezocht. Gesjoemel door een organisatie bijvoorbeeld, gebeurtenissen waar niemand weet van heeft maar die veel mensen aangaan of juist een oplossing voor iets dat jarenlang een probleem was. Het onderwerp en het medium zijn aan jou. Als jij er maar als eerste over hebt bericht nadat je het tot de bodem hebt uitgezocht.

Waarom een nieuwsprijs? Nieuws brengen is de kern van het vak en dat wil Fontys Journalistiek benadrukken. Dus zet je zintuigen op scherp, stel vragen, doe research, blijf net wat langer hangen dan je collega’s en voer een echt gesprek.

Alle studenten kunnen meedingen naar de prijs. Een jury, bestaande uit mensen van binnen en buiten Fontys Journalistiek, bepaalt in september 2023 wie de Nieuwsprijs verdient. Bij gebrek aan kwaliteit wordt de prijs niet uitgereikt.

Wie wil meedingen naar de Nieuwsprijs stuurt zijn inzending vóór 15 juli 2023 naar: nieuwsprijs@fontys.nl Kijk voor meer informatie en eerdere winnaars op http://nieuwsprijs.fhj.nl/